ΛΥΔΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ Παιδαγωγός - Ψυχολόγος - Οικογενειακός Σύμβουλος

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Εκφρασης ΦΤΕΡΟ 

Η Λυδία Κολλάρου με σπουδές στην Ελλάδα (Αρσάκειος Παιδαγωγική Ακαδημία) και στις Η.Π.Α. (B.A. Long Island University, M.A. New York University,  Community Psychology) είναι παιδαγωγός και ψυχολόγος και έχει ευρεία  επαγγελματική εμπειρία στη συμβουλευτική οικογένειας.
Απο το 2004 σχεδίασε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενεί εναλλακτικές  δραστηριότητες για παιδιά.

Με ενδιαφέροντα που απλώνονται από την τέχνη και τον πολιτισμό μέχρι το περιβάλλον, τη σωματική έκφραση και την πρωτογενή δημιουργία, στο Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης Φτερό που ίδρυσε και διευθύνει διαμόρφωσε έναν μοναδικό συνδυασμό ελευθερίας και φροντίδας.
Ενσωμάτωσε τις αρχές της βιωματικής μάθησης, την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και τον σεβασμό της διαφορετικότητας σε ένα πρόγραμμα με ποικιλία δραστηριοτήτων που η έμπνευση, το παιχνίδι και η ομαδικότητα έχουν τον πρώτο λόγο στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών.
Παράλληλα, με σεβασμό στις ανάγκες όλης της οικογένειας, οργάνωσε και είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα συμβουλευτικής για γονείς.

Συνεργάζεται με μια ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων επαγγελματιών με τους οποίους μοιράζεται το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το παιδί και τη δημιουργία του.

Οι Συνεργάτες μας 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Μουσειοπαιδαγωγός / Θεατροπαιδαγωγός / Φιλόλογος Αγγλικής
Απόφοιτος BA Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Middlesex στο Λονδίνο και του μεταπτυχιακού MA στη Θεωρία και Επιμέλεια Κειμένων του Πανεπιστημίου του Birmingham, με τριετή μετεκπαίδευση στην Εμψύχωση Θεατρικού Παιχνιδιού και την Παιδαγωγική Θεάτρου από τη σχολή της Μαντώς Κουρετζή και διετή μετεκπαίδευση στην Μουσειοπαιδαγωγική από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Συμμετέχει στην ομάδα των αποφοίτων του Σχολείου Παιχνιδιού και στη μουσικοθεατρική ομάδα της Σμαρώς Γρηγοριάδου. Στο παρελθόν εργάστηκε ως μουσειοπαιδαγωγός κυρίως στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ως δασκάλα αγγλικών, εμψυχώτρια σε καλοκαιρινά προγράμματα, σε παιδικές παραστάσεις της Μαρίζα Κωχ, σε ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Λονδίνου, σε περιβαλλοντικά workcamps, στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και στο Νοσοκομείο Παίδων. Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Δημιουργώ». 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΩΣΤΑΛΟΥ Παιδαγωγός Προσχολικής / Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού
Είναι απόφοιτος του τμήματος «Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης» σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ.. Έχει επίσης σπουδάσει στην ANIMA θεατρικό παιχνίδι και εμψύχωση. Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης . Παράλληλα είναι εθελόντρια στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών όπου έχει διατελέσει υπεύθυνη σε παιδικές κατασκηνώσεις. Εργάζεται επίσης ως εμψυχώτρια και διοργανώτρια σε παιδικά πάρτυ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΝΙΣΙΖΕΛΗ –Εικαστικός/ Κεραμίστρια
Αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας με κατεύθυνση στην πλαστική – κεραμική. Το 2005 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Αρχή». Είναι υπεύθυνη διδασκαλίας εικαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «Φτερό», στο θεατρικό εργαστήρι «Παιδιά επί σκηνής» και στο ΙΕΚ Ξυνή. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και στο «Εργαστήρι Βιωματικής Μουσικής» της Μαρίζας Κωχ. Από το 2004 διατηρεί το ατομικό της εργαστήρι κεραμικής. Δικές της δημιουργίες διατίθενται σε μουσεία, χώρους τέχνης και σε επιλεγμένα καταστήματα.

MΙΧΑΛΗΣ ΑΦΟΛΑΓΙΑΝ

Ο Μιχάλης Αφολάνιο (Michael Afolayan) είναι μουσικός, ηθοποιός, performer, εικαστικός, σχεδιαστής παιδαγωγικών, καλλιτεχνικών προγραμμάτων και εμψυχωτής. Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, όπου και ζει ως τώρα. Οι γονείς του είναι μετανάστες από τη Νιγηρία. Είναι συνιδρυτής της μουσικοχοροθεατρικής ομάδας ANASA (2005) η οποία μελετά και παρουσιάζει παραστάσεις με ρυθμούς, χορούς και μύθους εμπνευσμένες από την Δυτική Αφρική. Η ομάδα αυτή στη συνέχεια εξελίσσεται σε πολιτιστικό κέντρο αφρικανικής τέχνης και πολιτισμών ANASA (2011) στο οποίο διδάσκει μέχρι σήμερα πολυρρυθμίες Δυτικής Αφρικής (αφρικανικά κρουστά), συνοδεύει με κρουστά το εργαστήριο της Πρωτόγονης Έκφρασης και σχεδιάζει διαπολιτισμικές δράσεις τις οποίες παρουσιάζει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Αναλυτικό βιογραγικό στο anasaorg.wordpress.com/about/cv/michael-afolayan/

KAT KAZANTZIS  (ηθοποιόs - παιδαγωγόs- εικαστικόs)
Σπούδασε θέατρο,ζωγραφική και εφαρμοσμένεs τέχνεs, γραφιστική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Διδάσκει θεατρική αγωγή (ελληνικά - αγγλικά-γερμανικά) ,εικαστικά και ζωγραφική. Είναι τρίγλωσση.Eργάστηκε στο εξωτερικό και στην Eλλάδα και έχει συνεργαστεί με σχολεία, Art studios,θέατρα.Έχει πάρει μέροs σε εκθέσειs ζωγραφικήs, θεατρικέs παραστάσειs
(σκηνοθεσία / υποκριτική) κ.α.Eιδικεύτηκε στην παιδαγωγική θεατρικήs έκφρασηs και καλλιτεχνικήs δημιουργίαs -Art therapy, όπωs επίσηs και στην ανάλυση του θεατρικού παιχνιδιού ωs μέσο προσέγγισηs και εκμάθησηs ξένων γλωσσών.


VEIGA LOPEZ LIMA
O Veiga Lopez Lima έχει γεννηθεί στην Βραζιλία και ζεί στην Ελλάδα όπου σπουδάζει Φυσική Αγωγή. Εχει διδάξει Capoeira , ακροβατικά και κρουστά στην Βραζιλία και στην Ελλάδα σε παιδιά 2-7 ετών σε ενήλικες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Capoeira: Μια μορφή «χορευτικής» πολεμικής τέχνης & πολιτιστικής έκφρασης που εμπεριέχει μουσική, χορό, ακροβατικά, παιχνίδι και άσκηση με έντονα τα στοιχεία του αυτοσχεδιασμού και του ρυθμού.
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΡΑΜΑΡΑΣ - Δάσκαλος χορού/ Εικαστικός
Γεννήθηκε το 1970. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το 2004 και από τη Σχολή Σταυράκου το 2003 (Σκηνογραφία-Ενδυματολογία). Διδάσκεται χορό και υποκριτική από το 1994 μέχρι το 2001 σε εργαστήρια χορού και θεάτρου παίρνοντας μέρος σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Τελευταίο του έργο είναι τo Traces που παρουσιάστηκε στο θέατρο Αργώ στα πλαίσια του 10ου φεστιβάλ χορού το 2011 όπου συμμετείχε ως χορογράφος και ερμηνευτής. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις με εικαστικά έργα του. Διδάσκει από το 2000 χορό και εικαστικά.

ΕΒΙΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ - Μουσικοπαιδαγωγός
Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επί δεκατρία έτη πιάνο, θεωρία και αρμονία της μουσικής στην «Εράτειο Μουσική Σχολή». Έχει παρακολουθήσει διετή σεμινάρια Μουσικής Προπαιδείας, Μουσικοκινητικής αγωγής και Εμψύχωσης Θεατρικού Παιχνιδιού στο χώρο καλλιτεχνικής αγωγής «Πολύτεχνο». Αυτή την περίοδο παρακολουθεί τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων ‘Παιδαγωγική του Θεάτρου ’ με την ομάδα θεάτρου ‘ΠΑΥΣΙΣ, στο θέατρο Άκης Δαβής. Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς, σε μουσικά ωδεία, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής έκφρασης.

ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ - Bρεφονηπιαγωγóς / Ηθοποιός / Εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής.
Είναι πτυχιούχος Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων του 1998. Φοίτησε στο Εργαστήρι θεατρικής εκπαίδευσης «Πολιτισμικός Νότος» στην θεατρική σχολή «Θέατρο Δωματίου» της Α. Μπρούσκου, στην σχολή «Παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού» του Λάκη Κουρετζή, καθώς και στην δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ίασμος». Από το 2000 εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς χώρους. Είναι υπεύθυνη του εργαστηρίου θ/π για παιδιά και νέους του Θεάτρου της Ημέρας, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων στην εταιρία «Χρωματιστές Μέρες». Από το 2002 εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης σε θεατρικές παραγωγές. Το 2007 έγινε ιδρυτικό μέλος της Π.Μ.Κ.Ε «Η Ομάδα των 5 Εποχών» η οποία έχει παρουσιάσει τέσσερις επαγγελματικές παραστάσεις στην Αθήνα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΝΕΤΑΣ – Παιδαγωγός / Δάσκαλος χορού
Απόφοιτος ενιαίου Λυκείου με σπουδές στην Προσχολική Αγωγή - Ημερήσιας φροντίδας παιδιών με ειδικές ιδιαιτερότητες. Εργάστηκε για 3 χρόνια κυρίως σε περιπτώσεις αυτισμού και νοητικής υστέρησης. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και στη συνέχεια απέκτησε ιδιαίτερη κατάρτιση στην Μουσικοκινητική, τον Αυτοσχεδιασμό και το Θεατρικό παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με την ενασχόλησή του με το Σύγχρονο χορό, το Κλασσικό μπαλέτο, και με το Hip-hop κι έπειτα από συμμετοχές σε Χοροθεατρικές και παιδικές θεατρικές παραστάσεις, διδάσκει συστηματικά Hip-hop σε μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, εργάζεται ως εμψυχωτής και διοργανωτής παιδικών πάρτι και εκδηλώσεων από το έτος 2004.

ELISABETH KOLIOPOULOS – Δασκάλα Αγγλικής
Είναι Αμερικανίδα και ζει στην Αθήνα από το 2006. Από τότε διδάσκει Αγγλικά σε παιδιά κυρίως από 4 έως 10 ετών. Χρησιμοποιεί εκπαιδευτικά χειροποίητα παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες για να καθιερώσει ένα βασικό λεξιλόγιο και να ενθαρρύνει εμπιστοσύνη στην Αγγλική ομιλία. Πριν έρθει στην Αθήνα ήταν Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Πρόληψη στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό στην πόλη της Οκλαχόμα. Ήταν επίσης εκπαιδεύτρια για Βασικές Πρώτες Βοήθειες και CPR και δίδαξε πολλά άλλα μαθήματα για τον Ερυθρό Σταυρό, συμπεριλαμβανομένων των Baby Sitters Training και Workplace Safety. Ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ Κινηματογραφιστής / Εκπαιδευτικός
Σπούδασε Φυσική στην Ελλάδα και Κινηματογράφο στην Αγγλία, με υποτροφία του ΙΚΥ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος εθελοντικής θεατροπαιδαγωγικής ομάδας, που είχε ως σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός-εμψυχωτής σε εργαστήρια οπτικοακουστικών μέσων & περιβαλλοντικής αγωγής, με παιδιά όλων των ηλικιών και ενήλικες. Έχει σχεδιάσει & υλοποιήσει σχετικά εργαστήρια στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Οι ταινίες του “Μεταξουργείο” (συν-σκηνοθεσία) & “Gobolino” έχουν βραβευθεί στα φεστιβάλ: της Δράμας, του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και της Πλατφόρμας. Το ντοκιμαντέρ του “Αφέντης & Υπηρέτης” έχει χρησιμοποιηθεί ως παιδαγωγικό ερευνητικό υλικό. Είναι φοιτητής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ Ψυχολόγος - Δραματοθεραπευτής / Θεατροπαιδαγωγός/ Δάσκαλος Qi Gong.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο ΑΙΩΝ και στην παιδαγωγική θεάτρου στο Σχολείο Παιχνιδιού. Σπουδάζει κλασική κιθάρα από το 2006. Ασκείται στο Qi Gong από το 2005. Πέραν των ψυχοθεραπευτικών του σπουδών έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια σωματικών θεραπειών και βιοενεργητικής. Διδάσκει Qi Gong σε ομάδες ενηλίκων και ατομικά. Παράλληλα,εργάζεται ως δραματοθεραπευτής (σε ατομική και ομαδική βάση) και ως εμψυχωτής εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών ομάδων. Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Δημιουργώ».

 


 

Copyright © 2024 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης