2/10/2017
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 17-18

Απογευματινά Δημιουργικά Εργαστήρια
για παιδιά 2,5-10 ετών

Εργαστήρι ρυθμικής αγωγής μέσω φωνής και κίνησης:
Γνωριμία με τα κρουστά (4-7 ετών)
Κάθε Τετάρτη 5:30-6:30μμ
Όλα τα παιδιά διαθέτουν ένα φυσικό ένστικτο για τη μουσική! Η ηλικία των 3-5 χρόνων είναι ιδανική για μια πρώτη γνωριμία με τη μουσική, εφόσον αυτή διδάσκεται με φυσικό τρόπο σαν παιχνίδι. Στο εργαστήριο αυτό μέσα από ρυθμικά/κινητικά/φωνητικά παιχνίδια τα παιδιά συνειδητοποιούν τη ρυθμικότητα του σώματος τους και αναπτύσσουν την μουσικοκινητική τους αντίληψη. Ένα ταξίδι με βάση τις πολυρρυθμίες και την παραδοσιακή μουσική της Δυτικής Αφρικής και μια γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των κρουστών οργάνων. Αρχικά τα παιδιά πειραματίζονται με ήχους που παράγει το πρώτο μουσικό όργανό: το ανθρώπινο σώμα, ενώ σταδιακά έρχονται σε επαφή με κρουστά όργανα και κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα.
Διδασκαλία/ εμψύχωση: Μιχάλης Αφολαγιάν, μουσικός/ ηθοποιός/performer

Δημιουργική κίνηση/ χορός/ ακροβατικά
«Aνακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από την κίνηση» (4-7 ετών)
Κάθε Παρασκευή 4:30-5:30μμ
Το εργαστήριο εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καλλιεργήσουμε τον χορό, την κίνηση και την σωματική έκφραση και συμπεριφορά, στον καθένα ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο της ομάδας. Στο πώς μπορούμε μέσα από τον χορό και το παιχνίδι να μάθουμε τις δυνατότητες και τα όρια του σώματος, να αναγνωρίσουμε την διαφορετικότητα του καθενός και να δουλέψουμε συλλογικά.
Το εργαστήρι θα αναπτύξει θέματα όπως : το σώμα και η σχέση του παιδιού με αυτό, το σώμα και η έκφραση, η φαντασία και ο χορός. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο χορός αντιμετωπίζεται ως μία φυσική ανάγκη του ανθρώπου, και ως μία λειτουργία που ενημερώνεται και που καλλιεργείται όπως όλες οι τέχνες. Μέσα από το παιχνίδι αλλά και την τεχνική τα παιδιά δοκιμάζουν και δυναμώνουν το σώμα τους αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία που βοηθά τα παιδιά να αγαπήσουν πραγματικά την κίνηση και τον χορό!

Διδασκαλία/ Εμψύχωση: Βιτόρια Κωτσάλου χορεύτρια/ εμψυχώτρια δημιουργικής κίνησης

Εργαστήριο Εικαστικής δημιουργίας:
Μία εξερεύνηση στο χώρο των εικαστικών τεχνών.
Κάθε Δευτέρα 5:00-6:00μμ (4-7 ετών) & 6:00-7:30μμ (8-11 ετών).

Έργα ελλήνων και ξένων ζωγράφων, θα γίνουν η αφορμή για ζωγραφικές ιστορίες πάνω στο χαρτί, αλλά και κατασκευές. Στόχος των εργαστηρίων είναι η έκφραση των παιδιών μέσω της τέχνης, η γνωριμία και ο πειραματισμός με ποικίλα υλικά ζωγραφικής και εικαστικές τεχνικές. Αντλώντας έμπνευση από οπτικά ερεθίσματα, γνωρίζοντας διαφορετικά υλικά (όπως μαρκαδόρους, ξυλομόλυβα, παστέλ, κάρβουνο, ακουαρέλα, τέμπερες, άχρηστα υλικά) και τεχνικές ζωγραφικής, κολάζ, χαρακτική, φροτάζ, ζωγραφική με χαρτοταινία, ζωγραφική με κόλλα, μικτές τεχνικές, τα παιδιά θα δημιουργούν (σε πάνω από μία συναντήσεις), έργα ατομικά ή ομαδικά, καλλιεργώντας τα ενδιαφέροντά τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την προσωπική τους έκφραση.

Υπεύθυνη εκπαιδεύτρια: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός


«Η Παρέα της Καρδιάς» :
Εργαστήρι συναισθηματικής και κοινωνικής μάθησης (5-8 ετών)
Κάθε Δευτέρα 6-7:30μμ
Ας δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κατακτήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τη θεατρική φόρμα και ένα πλήθος ομαδικών παιχνιδιών. Στο δομημένο πλαίσιο της «Παρέας της Καρδιάς» τα παιδιά, παράγοντας κάθε φορά ένα μικρό έργο, επεξεργάζονται ένα συγκεκριμένο θέμα και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την αυτοεκτίμησή τους. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών σύμφωνα με τις αρχές της συγκεκριμένης θεωρίας αλλά και η δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ των παιδιών και μεταξύ παιδιών και ενηλίκων.
Συντονισμός/ εμψύχωση: Έφη Καρρά, Νηπιαγωγός, Συντονίστρια προγραμμάτων Κοινωνικής & Συναισθηματικής Μάθησης
Περισσότερες πληροφορίες στο https://ipareatiskardias.wordpress.com/

Play group Αγγλικών: Κat’s Drama Play & Learn (4-6 ετών)
Κάθε Τετάρτη 4:30-5:30μμ
Οι κύκλοι μαθημάτων “Kat’a Drama Play & Learn” έχουν σαν στόχο να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών προσχολικής ηλικίας και να κάνουν μια εισαγωγή στον κόσμο της Αγγλικής γλώσσας και του θεάτρου. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα ακούσματα μιας ξένης γλώσσας και να δημιουργήσουν με τη βοήθεια της μουσικής, της ζωγραφικής, του θεατρικού παιχνιδιού και της κίνησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προφορική επικοινωνία και την ανάπτυξη ενός βασικού λεξιλογίου που δίνει στα παιδιά την αυτοπεποίθηση να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά πάνω σε οικεία και καθημερινά θέματα.
Διδασκαλία /Εμψύχωση: Kat Kazantzis, Ηθοποιός/ Εμψυχώτρια Θεατρικού & Εικαστικού Παιχνιδιού


Δημιουργικά Εργαστήρια Επιστημών σε συνεργασία με την Whizkids
«ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» Προσχολικό εργαστήρι - Ηλικίες: 4-6
Διάρκεια Α’ κύκλου: 12 εβδομάδες
Έναρξη Πέμπτη 5/10 και κάθε Πέμπτη 17:30 – 19:00μμ
Ερχόμαστε σε επαφή με απλά καθημερινά υλικά, δημιουργούμε κατασκευές και κάνουμε πειράματα για να κατανοήσουμε λέξεις όπως η ισορροπία, το βάρος, το φώς και η ανάπτυξη. Εξοικειωνόμαστε με τις έννοιες προγραμματισμός, φυσικές επιστήμες και τεχνολογία αλλά όλα αυτά μέσα από την αφήγηση παραμυθιών και το παιχνίδι. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο αλλά και στην Αυλή του Φτερού την Άνοιξη.

Διδασκαλία/ Εμψύχωση: Χρήστος Καψάλης , Βιολόγος/ Παιδαγωγός/ Εμψυχωτής

Εργαστήρι Θεάτρου / Θεατρικού παιχνιδιού (4-11 ετών) 2 τμήματα
Κάθε Σάββατο 11:30πμ – 2:00μμ
Το μάθημα αυτό χρησιμοποιεί ως όχημα το θέατρο και τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού
για να στηρίξει την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών.
Μέσα από την αυτοέκφραση, τη σωματική δράση και τα παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την μοναδικότητά τους, αναπτύσσουν την κιναισθητική τους αντίληψη και βιώνουν την κοινωνικοποίηση τους μέσα από την χαρά και τους "κανόνες" μιας δυναμικής θεατρικής ομάδας.
Η συνάντηση μας στοχεύει στην δημιουργία παράστασης στο τέλος της χρονιάς.

Διδασκαλία/ Εμψύχωση: Αγγελική Τόμπρου, ηθοποιός/ σκηνοθέτης/ εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής

Δημιουργική Απασχόληση με εναλλασσόμενες δραστηριότητες
(2,5-4 ετών)
Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 5-7μμ

Μια πρώτη επαφή με τους συνομήλικους όπου τα παιδιά μαθαίνουν, επικοινωνούν, εκφράζονται και διασκεδάζουν διοχετεύοντας δημιουργικά την αστείρευτη ενεργητικότητα & περιέργεια τους. Στόχος των ομάδων αυτών είναι η προσωπική ανάπτυξη σε γνωστικό /ψυχοκοινωνικό και κινητικό επίπεδο πάντα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιού. Στην ηλικία αυτή το παιδί αποζητά την επαφή με άλλα παιδιά και η διαδικασία της κοινωνικοποίησης ξεκινά με την ένταξη του σε μία ομάδα συνομήλικων μέσα στην οποία μοιράζεται τις νέες εμπειρίες.
Οι δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνουν ζωγραφική, κατασκευές, πηλοπλαστική, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική αφήγηση παραμυθιών, κηπουρική, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ζαχαροπλαστική, εορταστικές & εποχιακές δραστηριότητες, ομαδικό και ελεύθερο παιχνίδι.
Υπεύθυνη παιδαγωγός: Χαρά Δημητριάδη, Παιδαγωγός/ Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού


Play group για μικρούλια & μαμάδες / μπαμπάδες ή συνοδό
(18 μηνών – 2,5 ετών) Κάθε Παρασκευή 5:30-7μμ

Στην ομάδα αυτή τα μικρούλια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ΦΤΕΡΟ, να παίξουν δημιουργικά να πειραματιστούν με διάφορα υλικά, να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του σώματος τους και να διασκεδάσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια, παραμύθια αλλά και με ζαχαροπλαστική και μαγειρική! Όλα αυτά μέσα στην ασφάλεια που προσφέρει η παρουσία ενός γονιού ή συνοδού ο οποίος συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες.
Yπεύθυνη παιδαγωγός: Χαρά Δημητριάδη, Παιδαγωγός/ Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού


<- Επιστροφή


Copyright © 2018 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης