9/12/2013
Βιωματικά σεμινάρια για γονείς 1ος Κύκλος 2013-2014

Βιωματικά Σεμινάρια για Γονείς
«Μεγαλώνοντας παιδιά σήμερα: αναζητώντας νέους δρόμους»

Έναρξη 1ου κύκλου για 2013-2014
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, 5:30-7:00μμ

Σε κάθε εποχή οι εξωτερικές συνθήκες αλλά και τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά διαμορφώνουν τον τρόπο που βιώνουμε & αναλαμβάνουμε το ρόλο μας σαν γονείς. Πως μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στο ρόλο αυτό σήμερα? Υπάρχουν αντικειμενικές / πραγματικές ανάγκες των παιδιών? Βρίσκονται σε αντιστοιχία με αυτές των γονιών? Πως μπορούμε να νιώθουμε πιο σίγουροι και αποτελεσματικοί στο ρόλο αυτό?
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική εποχή που καλούμαστε να επανεξετάσουμε πολλά δεδομένα, οι συναντήσεις γονέων επιχειρούν να δώσουν τη δυνατότητα σε γονείς να μοιραστούν προβληματισμούς / εμπειρίες / ιδέες σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και να εμπνευστούν ανακαλύπτοντας εναλλακτικούς δρόμους και διεξόδους στη διαχείριση καθημερινών ζητημάτων.

Ο πρώτος κύκλος 5 συναντήσεων περιλαμβάνει μοίρασμα εμπειριών σε ομάδα, βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων, συζήτηση ειδικών θεμάτων και συμβουλευτικές προτάσεις από τους συντονιστές.
Τα θέματα προκύπτουν και διαμορφώνονται μέσα στην ομάδα με βάση κάποιες θεματικές όπως:
Τι σημαίνει σήμερα «καλός γονιός»?
Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού.
Από τον Αυταρχισμό των γονιών μέχρι την Τυραννία των παιδιών.....Υπάρχει μέση οδός?

Συντονισμός: Λυδία Κολλάρου, Ψυχολόγος Μ.Α. Οικογενειακός Σύμβουλος

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Εργαστηρίου ΦΤΕΡΟ,
τις Δευτέρες κάθε 15 μέρες στις 5:30-7:00μμ
Το κόστος συμμετοχής για τον πρώτο κύκλο είναι 60€ & 70€ για ζευγάρια και 40€ & 50€ αντίστοιχα για τους γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν στις ομάδες του ΦΤΕΡΟΥ

<- Επιστροφή


Copyright © 2024 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης