3/10/2016
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΆ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ WHIZKIDS

WHIZKIDZ @ FTERO
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ

Η ομάδα WhizKidz σε συνεργασία με το Φτερό πραγματοποιούν εργαστήρια κατασκευών, μηχανικής και εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η έμφαση δίνεται στην κριτική σκέψη, την ομαδικότητα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Μέσα από το παιχνίδι εισάγονται βασικές έννοιες των επιστημών, οι νέες τεχνολογίες, η επιστημονική μέθοδος και ο υπολογιστικός τρόπος σκέψης.

1 .«ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Ηλικίες: 4-6
Διάρκεια: 11 εβδομάδες.
Έναρξη Τρίτη 4/10 και κάθε Τρίτη 17:30 – 19:00 μέχρι 13/12
Κόστος: 120€
Ερχόμαστε σε επαφή με απλά καθημερινά υλικά και δημιουργούμε κατασκευές για να κατανοήσουμε λέξεις όπως ο ήχος, η εικόνα, το φως και η κίνηση. Εξοικειωνόμαστε με τις έννοιες προγραμματισμός, φυσικές επιστήμες και τεχνολογία αλλά όλα αυτά μέσα από την αφήγηση παραμυθιών και το παιχνίδι.

2. «ΧΤΙΖΩ – ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»
Ηλικίες: 6-9 χρονών
Διάρκεια : 10 εβδομάδες
Έναρξη: Παρασκευή 7/10 και κάθε Παρασκευή 17:30-19:00 μέχρι 16/12 (εκτός 28/10)
Κόστος : 120€
Πως μεγαλώνει ο άνθρωπος; Πως κινείται ένα ζώο; Γιατί βρέχει και πως λειτουργεί ένα ηφαίστειο; Η φύση είναι γεμάτη προκλήσεις και άγνωστα μονοπάτια! Η ομάδα μας με την δύναμη της Βιολογίας, της Φυσικής, της Χημείας, της Οικολογίας και άλλων επιστημών θα λύσουν όλα τα μυστήρια του κόσμου μέσα από πειράματα και παιχνίδι!

3. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ»
LEGO WEDO 2.0
Ηλικίες: 6-9 χρονών
Διάρκεια: 10 εβδομάδες
Έναρξη: Σάββατο 8/10 και κάθε Σάββατο 11:30 – 13:00 μέχρι 17/12 (εκτός 29/10)
Κόστος: 120€
Η εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM (Science, technology, engineering & mathematics) συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα – είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Ξεκινώντας από τη βασική παιδαγωγική αρχή ότι κάθε παιδί μαθαίνει διαφορετικά, έχει δηλαδή διαφορετικό επίπεδο μαθησιακής ετοιμότητας και ανταποκρίνεται με επιτυχία σε ό,τι μαγνητίζει το ενδιαφέρον του, το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επίπεδο ομάδας και παιδιού. Μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον οι μαθητές ενθαρρύνονται να προσεγγίσουν διαθεματικά κάθε εκπαιδευτική ενότητα χρησιμοποιώντας τη γνώση τους στις επιστήμες, στην τεχνολογία, στη μηχανική και στα μαθηματικά. Εργαζόμενοι ομαδικά (teamwork) καταφέρουν να κατακτήσουν τη γνώση μέσα από την επίλυση προβλημάτων (problem solving) και την υλοποίηση δραστηριοτήτων (project based learning)

4. «ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ»

Ηλικίες: 9-12 χρονών
Διάρκεια: 10 εβδομάδες
Έναρξη: Σάββατο 8/10 και κάθε Σάββατο 13:00 – 14:30 μέχρι 17/12 (εκτός 29/10)
Κόστος: 120€
Ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα STEM του Μουσείου Επιστημών της Βοστόνης. Η έμφαση δίνεται στην μηχανική και στις ιδέες των παιδιών για την κατασκευή ενός προστατευτικού κράνους. Στη διαδρομή μέχρι την τελική κατασκευή και παρουσίαση τα παιδιά θα ανακαλύψουν την επιστημονική μέθοδο για να προσεγγίσουν το πρόβλημα, θα συνεργαστούν και θα καταθέσουν τις ιδέες τους, θα δοκιμάσουν λύσεις και θα καταγράψουν τα ευρήματά τους, θα προβληματιστούν και φυσικά θα παίξουν. Θα γνωρίσουν την ανατομία του εγκεφάλου και τη σημασία της προστασίας του. Θα κατανοήσουν την διαδικασία που χρησιμοποιείται στον πραγματικό κόσμο για την επίλυση προβλημάτων και θα γνωρίσουν το επάγγελμα του μηχανικού (engineer) που παρουσιάζει τεράστια ζήτηση παγκοσμίως.


Λίγα λόγια για την WhizKidz:

Η ομάδα WhizKidz αποτελείται από εκπαιδευτικούς και επιστήμονες με στόχο την
εφαρμογή και δημιουργία προγραμμάτων επιστημονικής κατεύθυνσης για
παιδιά Νηπίου και Δημοτικού. Πιστεύουμε με πάθος στην βιωματική μάθηση και
συμμετέχουμε στην εκπαιδευτική επανάσταση που θέλει να αντικαταστήσει
τη διάλεξη με το εργαστήριο, το δεδομένο με την καινοτομία και τον καταναλωτή
με τον δημιουργό.




Λίγα λόγια

<- Επιστροφή


Copyright © 2024 - Φτερό - Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης